Membră AFAR

Virginia Faur

FAVISAN. FILE DE CALENDAR

În urmă cu 35 de ani, ca absolventă a Facultăţii de Inginerie Chimică din Timişoara, VIRGINIA FAUR a deschis o poartă strâmtă şi a intrat în lumea inventatorilor.

A brevetat un unguent antireumatic, ca ajutor al Naturii pentru omul suferind. Era primul pas pe un drum ce avea să-i deschidă perspective nebănuite.

Au urmat alte preparate medicamentoase: pentru otite, afecţiuni hepato-biliare, îngrijirea tenului, stoparea evoluției diabetului şi chiar inhibarea proliferării anarhice a celulelor, aşa cum se întâmplă în boala canceroasă. Pasiunea pentru studiul plantelor a răspuns, la început, unor apeluri din partea prietenilor, colegilor de serviciu. Totul s-a întâmplat în linişte deplină, fără zarvă, de fiecare dată ce-i sosea o nouă confirmare că formula era bine gândită: brevetul de inventator. Lumea aceasta rezona cu dorinţa sa de cunoaştere. Industria noastră de medicamente nu s-a arătat interesată de aceste brevete, în schimb firme din Italia, Olanda şi Germania i-au solicitat colaborarea. A participat la simpozioane de inventică. Palmaresul cercetării pe cont propriu a însumat, la finele anului 1989, 106 invenţii, majoritatea medicamente.

Un nou început 

În anul 1991, VIRGINIA FAUR a participat la Congresul Mondial de Farmacologie şi ştiinţe Farmaceutice, la Washington, iar, în 1992 şi 1994, la alte două congrese, în Germania, ocazie cu care a devenit membru al Federaţiei Internaţionale de Farmaceutică. În anul 1992, VIRGINIA FAUR a demarat, cu trei persoane, producţia de ceaiuri, loţiuni şi unguente, pe baza acumulărilor din toţi aceşti ani. Laboratorul improvizat de acasă s-a extins în două încăperi; după un an, a închiriat un aparatament cu trei camere. Tot mai mulţi oameni îşi puneau speranţa de vindecare în remediile naturale purtând însemnele VIRGINIA FAUR – FAVISAN – ROMÂNIA.

Un an mai târziu, colectivul se compunea din 11 persoane şi funcţiona într-o căsuţă cu două camere. În următorii doi ani, s-a ridicat edificiul de azi, personalul sporind la 35 de persoane, iar, când şi acest spaţiu a devenit neîncăpător, în anul 1996, s-au construit spaţii de producţie pe o suprafaţă de 750 m.p., un depozit pentru plante în suprafaţă de 650 m.p., cărora ulterior li s-au adăugat alte spaţii destinate producţiei, în afara oraşului. Numărul de angajaţi: 55.

În acest timp, producţia s-a diversificat mult: de la patru produse la peste 500. Dotarea cu aparatură de laborator, maşini şi utilaje moderne asigură sporirea considerabilă a productivităţii şi a volumului producţiei. Chimismul Naturii, dirijat inteligent, devine aliatul vieţii sănătoase.

FAVISAN se transformă pe zi ce trece într-un spaţiu al educaţiei în spiritul valorilor rânduite de Dumnezeu, pe fondul unei gândiri pozitive, cu o alimentaţie echilibrată, ca o componentă definitorie a vieţii sănătoase. De altfel, revista „Doctorul-Natură” constituie sursa de informaţii corecte privind grija faţă de sine. Cărţile cu tematică de sănătate, purtând semnătura VIRGINIA FAUR, aduc un plus de încredere acestui demers. Este strădania de a oferi soluţii blânde şi eficace – o cale naturală de vindecare, împlinind speranţa şi bucuria unei vieţi trăite senin, cu mulţumire şi cu lumină sufletească.

Mai mult decât un nume

FAVISAN este o instituţie ce inspiră încredere. Din multitudinea de produse – peste 500 – şi tratamente naturale pe bază de plante medicinale – mai bine de 100 –, fiecare găseşte ceva ce i se potriveşte. Solicitaţi informaţii, comandaţi produse şi tratamente naturale. Veţi constata diferenţa: sunt mai eficiente decât cele pe care le-aţi folosit până acum. Daţi-ne apoi de veste cum vă simţiţi. Asociaţi administrarea acestor produse cu dieta prescrisă. „Suntem ceea ce mâncăm”, dând crezare marelui Hipocrat, fiind corecţi cu noi înşine. Veţi primi informaţii verificate, juste, bune de pus în practică: cărţile „Adevărul despre alimentaţie”, „Cât de puțin se cunoaște omul pe sine” şi „FAVISAN, o nouă filosofie de viață”, „Dezintoxicarea, magia vindecării”, „Rețete pentru trup și suflet”, „Un brevet de viață lungă”.

Produsele FAVISAN nu sunt testate pe animale; sunt testate pe voluntari.

Produsele noastre sunt vegane, cu precizarea că folosim capsule din gelatină de origine animală (cu rol benefic asupra sănătății cartilajelor) și, de asemenea, folosim produse apicole în unele produse.