Președinte Fondatoare AFAR

Maria Grapini

Europarlamentar

Sunt bucuroasă să fiu președinta fondatoare a AFAR, înființată în 1997. Mi-am început cariera în mediul privat în 1994 si am dezvoltat o afacere în domeniul productiei textile. Sunt acționarul principal la SC Pasmatex SA Timișoara , până în 2012 am condus grupul de firme Pasmatex Timișoara, reușind sa conving clienții, partenerii dar si instituțiile stat.  Astfel ca am primit mai multe premii naționale si internaționale, am fost mai mulți ani în TOPUL femeilor de succes si în 2000 am primit Ordinul de Cavaler din partea Președintelui României. Am fost aleasa Presedinta la mai multe ONG, Patronat si Fundații.
In 2012 mi-am asumat sa intru in politică si am candidat uninominal pentru Parlamentul Romaniei. In același an am fost validata de Parlament ca ministrul pentru IMM-uri si turism iar din 2014 am fost aleasă de doua ori, pentru Parlamentul European.
Cred în competenta,valoare, omul potrivit la locul potrivit, cred în solidaritate si în nevoia de implicare!

Credința și Educația pot aduce schimbarea în bine

PASMATEX S.A. Timișoara este cel mai important producător român de țesături înguste rigide și elastice cu o tradiție neîntreruptă de peste 100 de ani. Produsele PASMATEX sunt integrate de clienți din Europa, America de Nord, America de Sud și Asia având aplicații într-o largă paletă de industrii începând cu industria modei și terminând cu cea aeronautică și militară. Din punct de vedere tehnologic, compania dispune de tehnică de ultimă generație armonios împletită cu tehnologii tradiționale reușind astfel să răspundă cu succes nevoilor clienților pentru calitate și eficiență. Toată activitatea se desfășoară într-un spirit bine fundamentat de respect față de oameni și mediul înconjurător gestionând cu maximă responsabilitate resursele umane și materiale. PASMATEX reprezintă un reper în industria textilă românească și euroregională și are misiunea să continue să fie un bun ambasador al industriașilor români în Europa.