Membră AFAR

Estella Breban

Dr Breban Estella

Medic primar specialist ortodont, medic cu competență în hipoterapie

Fondator asociația HorsEmotion

Prezentare HorsEmotion

Asociația HorsEmotion a prins viață prin pasiunea comună a membrilor fondatori pentru cai și copiii. Astfel avem ramura de dresaj natural unde Estella și Cristian Breban se ocupă de reabilitarea psiho-emoțională a cailor abuzați printr-o comunicare cu calul pe limba acestuia. A doua ramură de activitate se adresează grupurilor vulnerabile, în special copiilor cu dizabilități, HorsEmotion fiind singurul centru din partea de vest a țării care oferă acest tip de servicii. Terapia cu ajutorul cailor sau hipoterapia este o metodă de recuperare care folosește calul pentru a ajuta copiii cu diazbilități să-și atingă potențialul maxim.

Chiar dacă serviciile de terapie și de dresaj natural au început cu mult timp înainte, asociația s-a înființat în 2013, iar în iarna anului 2014 ne-am mutat în centrul HorsEmotion din Ianova fiindcă ne-am dorit un loc, unde caii să fie tratați cu respect și dragoste, unde să fie pregătiți cu bunătate, calm și know-how pentru ca și ei, la rândul lor să ofere tot ce au mai bun copiilor. Ne-am dorit un loc, în care toți copiii să fie acceptați, iubiți și apreciați, nu doar tolerați. Ne-am dorit un loc unde să putem oferi servicii de calitate într-un cadru optim.

Am încercat să creăm un loc în care animalele și oamenii să trăiască în armonie, să se bucure de liniște, de natură și de respect reciproc. Căutăm o colaborare cu partenerul nostru calul, astfel încât să devină nu doar co-terapeut ci și prieten pentru micuții care ne trec pragul. Dăm 100% la fiecare ședință de terapie, pentru ca după bucuria din acel moment să se vadă progrese. Mergem la cursuri și formări, încă din 2012 de când am început, pentru a personaliza fiecare intervenție terapeutică, pentru a găsi moduri de a ajuta cât mai bine și cât mai eficient fiecare copil… și facem totul cu zâmbetul pe buze și bucurie în suflet (nu fiindcă nu ar fi greu, ci pentru că suntem pasionați de munca noastră).

De aproape 10 ani în care am ajutat sute de copii să se dezvolte psiho-motric, am oferit programe educative și de dezvoltare emoțională pentru mii de copii neurotipici, munca noastră a fost recunoscută pe plan național și internațional. Premiul MOL Pentru sănătatea copiilor primit în 2019 încoronează 7 ani de finanțare continuă din partea Fundației Pentru Comunitate iar premiul obținut la Dublin de la Cofederația Europeană de Probațiune pentru programul de reintegrare socială prin dezvoltare emoțională cu ajutorul cailor este dovada că aceste animale nobile au un aport incontestabil în sănătatea fizică, psihică și emoțională a oamenilor.

Din acest an ne deschidem porțile și pentru publicul larg, oferind sesiuni de mindfulnes și meditație cu ajutorul cailor. Mai multe informații găsiți pe www.horsemotion.ro sau pe paginile noastre: https://www.facebook.com/HorsEmotion-Dresaj-Natural-162481917612144 și https://www.facebook.com/hipoterapie.timisoara

Dacă doriți să ne cunoașteți mai bine sau să contribuiți la misiunea noastră, puteți dona în contul : RO54BTRLRONCRT021463330, cu mențiunea donație.