Membră AFAR

Daniela Holzheimer

PENSIUNEA LA MESTECENI DIN POIANA MĂRULUI

 

 

Poiana Mărului este o oază de linişte şi relaxare în mijlocul vârtejului vieţii de zi cu zi. Situată între 600 şi 700 de metri altitudine, străjuită de munţii Ţarcu şi Muntele Mic, udată de râurile Șucu şi Bistra Mărului şi de numeroşii lor afluenţi, Poiana Mărului este una din cele mai frumoase arii protejate ale Banatului Montan, zona fiind declarată Sit Natura 2000.

Potrivit măsurătorilor efectuate de un grup de specialişti francezi, coeficientul de ionizare negativă din zonă este de zece ori mai mare decât cel existent în punctul de cădere al apelor de la Cascada Niagara sau cel al unor celebre staţiuni elveţiene.

Ce este ionizarea negativă? Aceasta contribuie la uşurarea trecerii oxigenului din aer în sânge, influenţează favorabil ritmurile respiratorii şi cardiace şi tulburările endocrine de tot felul sau pe cele de metabolism. Ionii negativi exercită acţiuni calmante asupra cortexului cerebral, facilitând somnul şi relaxarea şi, de asemenea, prin stimularea producerii de serotonină, reglează somnul şi buna dispoziţie.

Avem trasee turistice prin pădurile noastre, pentru cei doritori de mişcare, şi drumuri forestiere pe care le puteţi străbate cu bicicleta. Puteţi face un popas lângă râurile de munte, cu apă cristalină, care coboară în cascade, purificând şi ionizând aerul. Lacul de acumulare Poiana Mărului vă oferă o privelişte de vis, dar şi posibilitatea de a face o baie răcoroasă în zilele toride de vară sau de a pescui.

 

 

Pensiunea La Mesteceni din Poiana Mărului este un loc care vă poate oferi confort și cea mai frumoasă priveliște asupra munților din zonă. Avem o capacitate de 10 camere dintre care trei sunt camere triple, șase sunt duble și un apartament.

Lângă Pensiunea La Mesteceni se află vila Apfelhaus care are o capacitate de trei dormitoare cu un living cu o canapea extensibilă, trei băi, trei terase și alte facilități.

Camerele sunt dotate cu baie proprie 4 din camere au balcon iar 5 au vedere spre pădurea de mesteceni.

Apartamentul este la parter unde are acces direct la terasa proprie și ciubărul care are cea mai frumoasă priveliște din Poiana Mărului.

 

 

          Site web: http://www.lamesteceni-poiana.ro/

          Adresă e-mail: lamestecenipoiana@yahoo.com