Membră AFAR

Ciorici Elisaveta

Meșter popular - Creatoare de rochițe croșetate

Cel mai nou proiect coordonat de Elisaveta Ciorici se numește Creatii Basarabene, lansat în 2019,in pandemie, care va fi un site de prezentare ,dar si de vânzare de bijuterii și accesorii, tablouri, ceasuri, lucrări din lemn,dar si diferite obiecte decorative pentru casa, plus rochițe și alte lucrușoare croșetate sau tricotate manual.
Este vorba de fapt de un proiect comun între doua surori basarabene, ( una în Timișoara și alta la Chișinău) ,ce creează frumos, manual,si cu mult suflet bijuterii modelate din lut ( cu ardere în cuptor), picturi pe sticlă și ceramică.
Dar si icoane lucrate în lemn sau pictate pe sticlă.
Combinând modelarea lutului cu pictura,ele creează bijuterii florale inspirându-se în principal din natură!
De fapt totul a început cu mult timp în urmă ( aproximativ 12 ani in urma), cand cea mai mare dintre surori, Angelica Țugulea, a început a modela lutul transformând o bucata din el in flori și bijuterii, inițial fiind doar un hobby.

Dupa ani buni și studiu în modelare,făcând si un curs la Sankt Petersburg, cu multă migală si muncă a fost creată prima colecție de bijuterii florale expusă intr-o expoziție la Chișinău ( Moldexpo), având un excelent succes!
Cea mai mica dintre surori, membra AFAR, Ciorici Elisaveta și-a descoperit crosetatul în urma cu 8 ani,creând prima rochita ,,buburuza”, pentru fetita ei ce inca nu era născută.
Ulterior, creând noi modele unicat în principal pentru fetițe de la 0-5 ani.
Au început a se expune cu lucrările lor la foarte multe targuri tradiționale și expoziții atât la Chișinău cat si la Timișoara, București, Cluj-Napoca.
Sloganul surorilor basarabence respectiv al Creațiilor Basarabene este –
CREEAZĂ CU INIMA SI IUBIREA VA FI PESTE TOT !

Ciorici Elisaveta.jpeg