Nume firma
Adresa firmei
Download CV
Website URL
Email
Descrierea firmei

D-na Monica Sere
Exista oameni in viata aceasta cu care cand te intalnesti pentru prima data ai senzatia ca- i cunosti din totdeauna, ca drumurile voastre s-au mai intersectat la un moment dat. Asa a fost pentru mine intalnirea cu d-na Monica, ca intre doi amici care se revad dupa multi ani si care simt nevoia sa-si impartaseasca amintirile. M-a primit in sediul agentiei de voiaj, un apartament foarte primitor, curat si pregatit sa te trimita in toate colturile lumii. Dupa ce i-am povestit de experienta mea din domeniul turistic (am lucrat la 23 ani ca si agent de turism exterior, o experienta interesanta si plina de surprize ) am inceput sa-i pun  lungul sir de intrebari despre viata ei personala;trecut,prezent si viitor.
Nascuta in Timisoara, are o relatie foarte buna cu mama ei, aceasta fiindu-i ajutor si sprijin important in viata de zi cu zi. Cand am intrebat-o ce meserie are mi-a spus: ”am trei meserii si le iubesc pe toate la fel de mult”. Consternata, am cerut explicatii pe care mi le-a dat imediat cu zambetul pe buze si asa am aflat ca prima meserie este cea de ghid, meserie complexa din toate punctele de vedere practicata din 1986 pana in prezent. A doua meserie a fost inceputa in 1992 si este cea de profesor de chimie  la scoala cu profil german- Lenau unde a fost colega cu soacra mea si l-a cunoscut si pe sotul meu in adolescenta (ce mica este lumea..).In timpul perioadei de didact si-a infiintat firma de turism si atunci cand a  realizat ca nu le poate face pe toate a trebuit sa aleaga. Si a ales, fara sa-i para rau.

Cand am deschis subiectul legat de preferintele  muzicale am descoperit o amatoare de muzica romantica preferatii ei fiind Hulio Iglesias, Nana Mouskouri si Elvis Presley. Uneori asculta Mozart care cu valsurile lui vieneze ii incanta inima si sufletul. La capitolul filme mi-a raspuns fara ezitare ca ar putea revedea de nenumarate ori: Pe aripile vantului, Sunetul muzicii si  Sissi -toate fiind filme cu protagoniste puternice si frumoase, mari doamne ale cinematografiei mondiale .
Este fascinata de astrologie (chiar mi-a facut pictograma   zodiei mele, asa am aflat cu ce zodii ma atrag si cu cine ma resping) si de ezoterism, care este o stiinta destul de abstracta si interpretabila.
Mi-a povestit cu multa caldura in voce despre prietenele ei cu care se distreaza, distractia fiind o parte foarte importanta din viata ei. Am vorbit despre foarte multe lucruri, d-na Monica fiind genul de om avid dupa cunoastere, informatii si nou. O alta trasatura ar fi curajul cu care a intrat in politica si a canditat ca si reprezentanta forumului german la primaria comunei Dumbravita, dorinta de schimbare fiind ceea ce a motivat-o sa participe. In prezent studiaza activ cursuri si seminarii la academia de  lobby si advocacy din Timisoara, cea ce din nou imi demonstreaza  capacitatea intelectuala a doamnei Monica si nevoia ei permanenta de a invata si practica ceva nou.

Epilog
A fost o placere pentru mine sa cunosc asa o femeie puternica. Pentru ca pentru mine, ea este un om si o femeie puternica. Odata pentru ca isi traieste viata conform propriilor ei alegeri, nefiind constransa de nimeni si nimic si inca odata pentru ca este mama unei fete de 11 ani pe care a ales sa o creasca singura ignorand cerintele societatii ascultandu-si inima. Este directa, spontana si  sincera, nu se lasa amagita de greul vietii si priveste viitorul cu multa incredere si speranta. Eu iti spun din tot sufletul meu:  ”toi toi toi  Frau Monica!”

p.s: este o expresie germana de incurajare si urare de bine